Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Lens Solüsyonu İçeriği
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Lens Solüsyonu İçeriği

Göz sağlığımızı koruma noktasında güncel teknolojileri takip etmek ve başarılı bir hekime görünmek kadar nitelikli materyaller temin etmek de son derece önemli ve belirleyicidir. Gözlük yerine lens kullanmak durumunda olan kişiler bir bakıma şanslı. Çünkü lens teknolojisi son yıllarda çok hızlı bir gelişim içinde. Fakat lens kullanımının en önemli dezavantajı kullanım konusundaki hassasiyet. Gerek lens seçimlerinde gerekse de günlük lens kullanımlarında oldukça özenli olmak gerekiyor. Bu anlamda lens solüsyonu konusunu çok özel bir başlık altında incelemek şarttır. Lens solüsyonu, lensin günlük olarak temiz tutulması açısından büyük öneme sahiptir. Lens solüsyonu içeriğini şimdi biraz daha detaylı olarak inceleyelim.   

Lens Kullanımında Olmazsa Olmaz

Eğer bozulan göz sağlığınız için lens takmak durumunda kalmışsanız, yepyeni bir dünyaya adım atmış olacaksınız. Lens konusuna adapte olmak adına bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Bunların da başında yukarıda belirttiğimiz üzere solüsyon konusu geliyor. Düzenli lens solüsyonu bakımı, göz sağlığının en kilit noktalarından birisi olarak kabul görür. Göz doktorları lens kullanan hastaları solüsyon konusunda çok sık uyarır. Nihayetinde lensler oldukça hassas ve narin materyallerdir. Özellikle kontakt lens kullanıyorsanız bu durum sizin için hayati derecede önemli demektir. Kontakt lenslerin daima ıslak tutulması gerekir. 

Lensler kurumuş vaziyette ise göz sağlığınızı korumak adına o lensi takmamanız daha doğru olacaktır. Lens bakımlarında odak nokta solüsyonlardır. Lens solüsyonu, çıkardığınız lenslere kısa sürede etkili bir bakım uygular. Bu nedenle göz sağlığı için hiçbir zaman herhangi bir tehdit unsuru olarak görülmez. Bunun dışında lensler gözden çıkarıldığı andan itibaren solüsyonların içinde tutulmalı ve sonraki kullanımlara dek özenle muhafaza edilmelidir. Lens solüsyonlarında temel amaç, mikroorganizmaların ayrışmasına destek olmasıdır. Solüsyonların içeriği tamamen buna uygun olarak üretilmiştir. 

Önemli Bileşenlere Sahip

Lens solüsyonları, içeriği bakımından farklı bileşenleri bünyesinde barındırır. Çünkü bu solüsyonlar tamamen laboratuar atmosferinde vücuda getirilir. Günümüzde sadece Türkiye’de değil tüm dünyada lens kullanıcıları solüsyona dair pek çok yanlışa imza atabiliyor. Özellikle de solüsyonu kullanmak yerine doğrudan lensi suyla yıkamak bu noktada karşılaşılan en sık yanlışlardan birisi durumundadır. 

Saf haldeki su bile solüsyonun yaratacağı etkiye yanaşamaz. Bu nedenle bu çaba oldukça anlamsız ve gereksizdir. Şu anda lens bakımı süreçlerinde solüsyonların haricinde ikinci bir alternatiften söz etmek olası değildir. Eğer solüsyonu düzenli olarak kullanırsanız lensinizin ömrü çok daha uzun ömürlü olacaktır. Bu anlamda lens solüsyonları uzun vadede oldukça verimli ürünlerdir.  

Solüsyon ile Lens Kullanım Sürenizi Uzatın

Lensler, günlük yaşamda doğal olarak buğulanma ya da kuruma ve hatta batma yapabilir. Bu noktada en pratik ve doğru çözüm elbette lens solüsyonlarıdır. Eğer doğru ve nitelikli bir lens seçiminde bulunursanız bu tip sorunların mutlak suretle ortadan kalkacağını görebilirsiniz. Kimi insanların gözleri, yaptıkları iş gereğince çok daha fazla zarar görebilir. Gözlerinizi yoracak bir mesleğe sahipseniz özellikle solüsyon kullanımlarının olumlu geri dönüşleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu tip durumlarda solüsyon sayesinde gözlerinizde çok net bir ferahlama hissine sahip olacaksınız. Hatta göz spreyi veya göz damlası gibi ek ürünlerle de dinlenme sürecini daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

Dezenfekte Etkisi

Lens solüsyonu kullanımlarında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da kulanım tarihlerinin aşılmaması. Solüsyon kullanımında süre aşımları size dolaylı yoldan ciddi zararlar verebilir. Solüsyonlar esasen kullanıcıların lenslerini daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir şekilde kullanabilmeleri için üretilmiştir. Dezenfekte etkisi sayesinde lensinizden çok uzun süre tehlikeden uzak bir şekilde yararlanabilirsiniz. Bir solüsyonun doku ile uyumluluğu da önemlidir. Lens solüsyonları temelde herhangi bir tehlike yaratmaz. Doğru şekilde kullanıldığında solüsyon göze asla zarar vermez. 

Bilindiği üzere lens kullanımlarında bir noktadan sonra artık ne yazık ki lipit ve protein gibi gözyaşına ait bileşenler dışında tozlar ya da kozmetik odaklı kalıntılar birikebilir. Oksijen geçirgenliğinde farklılıklar oluştuğu için de lensin yüzey alanında protein yoğunluğu artar, bu da alerjik reaksiyonları beraberinde getirir. Bu açıdan kontakt lens kullananların düzenli olarak solüsyon desteği almaları kritiktir. Lense tolerans düşeceğinden batmaya dair bazı belirtiler doğar. 

Yeni Nesil Solüsyonlar

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile beraber kontakt lens üreticileri kullanıcılardan gelen dönüşlere göre yeni ürünlere imza atmaya başlamıştır. Şişelerde sunulan çok amaçlı solüsyon ürünleri büyük ilgi görmektedir. Solüsyonda yer alan dezenfekte bileşenlerinden bazıları; PHMB, Oxipol ve Dymmed şeklindedir. Aynı zamanda belli lipid çözücü, nemlendirici ya da temizleyici maddeler de içeriğinde yer alır. Prezervanlar da aynı şekilde solüsyon içeriğinde önemli bir yer tutar. 

Gözün bir PH değeri vardır ve solüsyonların bu değere uygun şekilde alınması gerekir. Kontakt lenslerin saf su haricinde herhangi bir sıvıda bırakmak tehlikelidir. Aynı şekilde tükürükle temas ettirilmemelidir. Çünkü saf su haricindeki sıvılar, lensin yapısında kısa ve uzun vadede bazı hasarlara yol açacaktır. Aynı şekilde zaman içinde lens yüzeyinde çeşitli bakterilerin ve bakterilerin oluşmasına yol açabilir. Bunlar zaman içinde gözde enfeksiyon oluşumlarını tetikleyebilir.  Lens solüsyonları tıbbı anlamda tüm testlerden başarılı bir şekilde geçirilmiş, güvenli ürünlerdir ve kullanımında sağlığınızı tehdit edecek herhangi bir bileşen söz konusu değildir. Piyasada yer alan kontakt lens solüsyonları arasında bu anlamda bazı temel farklar bulunabilir; ancak bunlar çok radikal farklar değildir.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme