Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Akıllı Lensler ve Özellikleri
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Akıllı Lensler ve Özellikleri

Göz içi ve akıllı lensler özellikle katarakt gibi ciddi görme bozuklarına sahip hastalar için alternatif bir tedavi yöntemidir. Akıllı lens uygulaması ile göz içindeki doğal lenslerin yerine, yeni nesil teknolojiler yardımıyla üretilen özel protez lensler kullanılmaktadır. Akıllı lensler genellikle standart kontakt lensler ile karıştırılmaktadır. Fakat her iki kavram temelde çok farklı uygulamalara ve özelliklere sahiptir. 

Akıllı lenslerle kastedilen, gözün içinde yer alan son derece berrak ve özel bir yapıdır. Göze gelen ışıkların kırılarak retinaya iletilmesi ve gözün farklı uzaklıklardaki cisimleri rahatlıkla görmesini sağlamaktadır. 

Akıllı Lens Nedir?

Katarak görme bozukluklarına sahip hastalarda geçmişte doğal lensler çıkarılarak, bu lenslerin yerine yakın ve uzak mesafeleri görmek için özel olarak üretilen monofokal, tek odaklı lensler kullanılmaktaydı. Ancak bu uygulama sonrasında hastaların hayatlarına gözlük kullanarak devam etmekteydi. Gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri sayesinde multifokal özelliklere sahip çok odaklı lensler, bu tip hastalar için kullanılmaya başlanmıştır. Multifokal lens, yakın ve uzak nesneleri ayırt etme gücünden yoksun hastaların tek bir lens ile bu sorunlarının giderilmesini sağlamaktadır. 

Çok odaklı olarak tanımlanan multifokal lensler, iki veya üç odaklı olarak iki farklı şekilde incelenebilir. Akıllı lensler olarak ifade edilen üç odaklı yani trifokal lensler, günümüzde en gelişmiş göz içi lensler arasında yer almaktadır. Göz içi akıllı lens uygulaması ile görme bozukluklarına sahip kişiler kesintisiz ve berrak bir görüş elde etmektedir. 

Kalıcı, Ömür Boyu Lensler Var Mıdır?

İnsanlar yaş aldıkça çeşitli vücut fonksiyonlarını kaybetmekte veya hasar görmektedir. Bu fonksiyonlar arasında en önemlisi görme bozukluklarıdır. Zaman içinde görme netliğini kaybeden gözler için geliştirilen yeni teknoloji ve tedavi yöntemleri sayesinde, göz içi lens uygulamaları ile gözlük kullanımına gerek kalmadan temiz bir görüş sağlanmaktadır. Kalıcı lensler her hasta için sadece bir defa uygulanabilmektedir. Kalıcı lensler, hastanın görme derecesi, göz sorunları, görme fonksiyonları vb. unsurlar dikkate alınarak tasarlanmaktadır. 

Göz içine yerleştirilen bu lensler hastalarda ömür boyu rahat görme imkanı sağlar. Kısa sürede akıllı lens teknolojisi ile göz içine yapılan tedaviler sayesinde, hastaların ömür boyunca gözlük kullanımı en aza indirilmektedir. 

Akıllı Lenslerin Özellikleri ve Çalışma Prensibi Nedir?

Akıllı lenslerin kullanılmaya başlanmasının ardından birçok kişi kalıcı olarak, zaman içinde kaybettikleri görme fonksiyonlarına yeniden kazanmışlardır. Akıllı lenslerin temel çalışma prensibi:

  • Yakın, orta ve uzak mesafelerden gelen ışıkları kırarak, retinanın tek bir alana odaklanmasını sağlar.
  • Tek bir lensle, farklı mesafedeki cisimler rahatlıkla algılanır. 
  • Gözlük ve standart kontakt lens ihtiyacını ortadan kaldırır.
  • Kişisel görme bozukluklarına göre özel olarak trifokal lens hastalara uygulanır. 

Göz içindeki merceğin farklı nedenlere bağlı olarak net görüş yetisini kaybetmesi veya farklı fonksiyonel bozukluklara sahip olması durumunda akıllı lensler uygulanabilir. Akıllı lens uygulamasının en yaygın kullanım alanı katarakt hastalarıdır. 

Akıllı Lens Ameliyatı ve Lens Fiyatları 

Akıllı lenslerin yerleştirilmesi sıradan lenslerden oldukça farklıdır. Bu tedavi için mutlaka uzman bir göz sağlığı merkezinden destek almanız gerekmektedir. Görme bozukluğunun derecesine, akıllı lens türüne ve ameliyat özelliklerine göre akıllı lens fiyatları değişiklik göstermektedir. 

İnsan vücudunun en hassas organlarından biri olan gözler, yeni nesil akıllı lensler sayesinde rahatlıkla eski görme gücüne kavuşturulmaktadır. Her hasta için göz içi akıllı lens uygulaması farklılık göstermektedir. Özellikle; glokom, diyabetik retinopati vb. göz hastalıklarına sahip kişiler bu tip tedavi için uygun hastalar olmayabilirler. 

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme