Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Kontakt Lens Kullanımı
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Kontakt Lens Kullanımı

Lenslerde en doğru seçimi yapmak kadar kullanım süreçlerinde bilinçli olmak da son derece önemlidir. Özellikle kontakt tipi lens kullanımlarında daha özenli ve dikkatli olmakta fayda vardır. Gerek kontakt lensin çıkarma işleminde gerekse de bakım ve temizlik aşamalarında gereken özenli göstermek gerekiyor. Özellikle de lens kullanımı konusunda henüz yeniyseniz altın değerindeki bu kurallara göz atmanızda fayda vardır. Kontakt lensler açık havada, örneğin yazlık bölgelerde, havuzda kırmızı alarm verebiliyor. Kontakt lenslerin kullanımına ilişkin dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik.

Lens Seçiminizi Şansa Bırakmayın

Kontakt lens seçmeden önce doktorunuzla mutlaka iletişim halinde olun. Göz hekimine başvurmadan kontakt lens seçmek ciddi bir risktir. Çünkü çapından ölçülerine, renginden türüne dek her türlü seçim, hekiminizin belirlediği bazı ölçütlere göre şekillenecektir. Sırf göz renginde bir değişiklik yapmak adına kişinin kontakt lens alması doğru bir tutum değildir. Gözlük numarası bu anlamda lens için her zaman bir kriter sayılmaz. Gözlük numaranızı baz alarak lens seçiminde bulunmayın. Göz doktorları dahi bu karara uzun bir sürecin sonunda karar verebiliyor.

Suya Lensinizle Beraber Girmeyin

Yaz aylarında denizden ve havuzdan vazgeçmek elbette pek kolay olmuyor; ancak bu durum kontakt lensleriniz için bir risk barındırıyor. Özellikle de yüzücü gözlüğü taktığını ifade eden ve dolayısıyla da lensine zarar gelmeyeceğini savunan kişiler büyük bir yanılgı içinde. Yüzücü gözlüğü dahi takılmış olsa suya lensle girilmemeli. Eğer lensinizi çıkardığınızda görmede çok ciddi problemler yaşamaya başlıyorsanız, o halde numaralı yüzücü gözlükleri tercih etmeniz iyi bir çözüm olabilir. 

Musluk Suyu ve Kontakt Lensin Teması Körlüğe Sebep Olabilir

Yaz ayları geldiğinde doğal olarak sık sık duş alma ihtiyacı hissediyoruz. Fakat lens takanlar için bu durum belli risklere gebe. Kontakt lensinizi çıkarmadan duşa girmemelisiniz. Çünkü musluk suyu gözünüze geri dönüşü olmayan hasarlar yaratabilir. Çok minik bir temas dahi olsa ciddi problemlerle karşılaşmanız olasıdır. Çünkü musluk suyunda yaşayan bazı parazitler bu yolla gözünüze girip lens üstünde üreyebilir. Bunların daha sonra gözden temizlenme süreçleri çok zorludur. Sonuç ne yazık ki sizi körlüğe kadar götürür.

El Temizliğine Dikkat

Kontakt lens kullanımlarında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise el temizliğidir. Hem takma hem de çıkarma süreçlerinde ellerin temiz olması önemli bir detaydır. Eller gün içinde sıklıkla farklı cisimlerle temas içindedir. Bu da bakteri üretimi açısından olumsuz bir durum yaratıyor. Elleri gün içinde bol bol sabunlu suyla yıkamak önemlidir. Lens kullananlar ne yazık ki bu gibi ufak detayları gözden kaçırabiliyor. Oysa bakteri yuvası olan ellerimizi zaten kontakt lens kullanmasak dahi sıklıkla yıkamamız gerekiyor.

Uyku Öncesi Lensinizle Vedalaşın

Yine gözden kaçan bir detay daha. Oysa kontakt lens kullananların en çok dikkat etmesi gereken maddelerin başında bu gelir. Yaz aylarında bilhassa sosyal aktivitelerin artması ile beraber geceler biraz daha uzayabiliyor. Bu tip günlerde çok geç saatlerde uyumak durumunda kalınıyor. Eve yorgun şekilde dönülen bu tip günlerde lens çıkarmak akıllara dahi gelmiyor. Halbuki lensle beraber uyumak ne yazık ki riskli bir durumdur. En azından bu tip bir hata yaptığınızda diğer gün lens kullanımına bir günlük bir ara vermeniz iyi olacaktır. Bu durumu alışkanlık haline getirmek hem gözünüze hem de lensinize zarar verir. 

Lensi Makyajdan Önce Takın

Bir diğer mühim mesele de makyaj esnasında lens kullanımıyla ilgili. Özellikle makyaj ve lens arasındaki sıralama konusunda ciddi yanlışlar yapılır. Mutlaka suretle önce lensin takılması, makyajın ise daha sonra yapılması gerekir. Çıkarma esnasında da ilk önce lens çıkartılmalı ve hemen ardından makyaj silinmelidir. Yani kısaca kontakt lens kullananlar, makyaj yaparken önceliği her şekilde lense vermek durumundadır. 

Solüsyon Seçimine Özen Gösterin

Lenslerin temizlik süreçleri lensin verimliliği konusunda gerçek anlamda bir belirleyicidir. Bu işlemlerde tercih edilen solüsyon, genelde kullanıcılar tarafından pek önemsenmiyor. Bunun da ana nedeni insanların solüsyonlar arasında ciddi farkların olmadığını düşünmeleri. Oysa sağlam bir teknolojiyle ortaya çıkarılmış lens solüsyonu, enfeksiyon koruyuculuğu görevini üstlenebilir. Oysa kontak lensler tüm gece bu solüsyonların içinde yer alıyor. Bu nedenle lenslerin kullanım devamlılığı solüsyonun niteliğine bir ölçüde bağlıdır. 

Kullanma Süresini Aşmayın

Göz doktorunuz mevcut olarak kullanmaya devam ettiğiniz lensi daha ne kadar süre kullanmanız gerektiğini tayin edecektir. Doktorunuzun özel bir geri dönüşü olmadığı sürece kullanım süreleri konusunda inisiyatif almayın ve kullanım süresini aşmayın. Hekiminiz zaten özel durumunuza bağlı olarak sizi bu konuda yönlendirecektir. Bazı hastalar için lensler 30 günlük, kimileri için 15 günlük olabiliyor. 

Başka İnsanlara Ait Lensleri Kullanmayın

Lens mutlak suretle kişisel bir üründür. Herhangi bir özel eşyanız gibi onu bir başkasına veremezsiniz ya da aynı şekilde bir başkasından alamazsınız. Ne kadar yakın olursanız olun, bir başkasına ait lensi kullanmamalısınız. Lensler tamamen şahsa özeldir. Özellikle de rengindeki cazibeye kapılıp arkadaşlar kendi aralarında günlük olarak lens değişimleri yapabiliyor. Oysa bu tip yanlış tutumlar, ne yazık ki hastalara ağır bedeller ödetebilmektedir. Kontakt lens bu anlamda bir değiş-tokuş nesnesi değildir ve konu deyim yerindeyse şakaya gelmeyecek kadar ciddidir. Eğer bu ve diğer kurallara dikkat ederseniz, mutlu ve verimli bir kontakt lens kullanımı sizi bekliyor.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme