Kategoriler {{item.CategoryName}} mdi-truck-check-outline Sipariş Takibi mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul mdi-lead-pencil Blog mdi-shield-check-outline Güven mdi-email Mesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) {{ basketErrorMessage }} SEPETİNİZ Sepetiniz boş {{item.productName}} Avantajlı set ürünü Hediye Renk: {{ item.color }} Dioptri: {{ item.power }} Add: {{ item.add }} Ax: {{ item.ax }} Cyl:{{ item.cyl }} BC: {{ item.bc }} Dia:{{ item.dia }} Renk: {{ item.color }} Barkod: {{ item.barcode }} {{ item.itemCount }} x {{item.itemPrice.toFixed(2)}} TL mdi-delete-outline SEPET ÖDEME mdi-menu mdi-account-circle-outline mdi-cart-outline mdi-barcode-scan Barkod ile ürün bul Blog Güven mdi-emailMesaj Gönderin mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-truck-check-outlineSipariş Takibi {{item.Name}} mdi-menu mdi-cart-outline{{ basketCount }}
Ana Sayfa mdi-chevron-right Blog mdi-chevron-right Gece Gözde Kalabilen Lensler
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA + VADE FARKSIZ 6 AYA VARAN TAKSİT

Gece Gözde Kalabilen Lensler

Her alanda olduğu gibi lens konusunda da tıbbi ve teknolojik gelişmeler, kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. İlk çıktığı dönemler düşünüldüğünde bu alanda gerçek anlamda bir devrim yaşanıyor denilebilir. Hem lens çeşitliliğinde hem de lenslerin kullanım verimliliğinde önemli değişimler söz konusu. Değişim sadece lenslerin kendisinde değil aynı zamanda solüsyonların bileşimlerinde de yaşanabiliyor. Yapılan her teknolojik yenilik lenslerden dolayı kullanıcıların günlük yaşamlarının sekteye uğramaması içindir. Örneğin her gün lensleri çıkarmak ve sabah yeniden takmak, o arada düzenli olarak mutlaka suretle solüsyon aracılığı ile temizlemek kullanıcılar için büyük bir problemdir. Çünkü bu bakım ve temizliğin düzenli olarak tekrar etmemesi durumunda ne yazık ki göz sağlığında önemli hasarlar meydana gelebiliyor. 

Günlük lenslerde ya da kullan-at olarak ifade edilen lenslerde bu sorumluluk söz konusu olmuyor. Kontakt lens kullanıcıları gece boyunca gözlerinden çıkarmak zorunda kalmayacakları lenslere dair bir geri dönüşte bulunmuşlardır. Lens üreticileri bu yapıda lensler üretmek adına özel çalışmalar yürütmüşlerdir. Neticede bugün gece gözde kalabilen lensler kullanıcılar içi önemli bir avantaj yaratıyor. Yine de her şeye rağmen kendi inisiyatifiniz doğrultusunda doktorunuzdan onay almaksızın herhangi bir şekilde kontakt lens kullanmanız doğru olmayacaktır. 

Özel Durumlarda Kullanılıyor

Yeni nesil lensler gözde biraz daha uzun şekilde kalabiliyor. Çünkü üretim süreçlerinde malzemelerin bu esnekliğe uygun şekilde yapılması amaçlanıyor. Kullanıcılar bu sayede kendi hayat tarzlarına ya da çalışma düzenlerine göre uygun lensleri seçme lüksüne sahip olabiliyor. Bu bağlamda uyuduğunuzda dahi gözünüzden çıkarmak zorunda kalmayacağınız lenslerin varlığından söz edilebilir. Bu noktada gece gözde kalabilen lenslerin göz yapınıza uygun olup olmadığını denetlemeniz gerekiyor. Bunu test etmenin de bazı patik yolları bulunuyor.

Uzun süreli lensler ya da gece gözde kalabilen lensler olarak bilinen bu lensler ortalama haftanın 6-7 günü boyunca aralıksız olarak takılan ve hiç çıkarılmayan lens türüdür. Bu lensin içeriğinde oksijenin gözünüze geçmesini sağlayacak bir teknoloji kullanılmıştır. Bunlar silikon hidrojel lenslerin gelişimi sayesinde mümkün olabilmiştir. Uzun süreli bu lenslerde temel kriter, oksijenin geçirgenlik düzeyidir. Uyuma esnasında korneanın sağlıklı durumda kalması önemlidir. Bu noktada göz kapaklarında yer alan kan damarları kritik bir rol oynar. 

Uzun Süreli Lenslerin Artıları

Uzun süreli bu lenslerin avantajları, eksilerinden çok daha fazladır ve bu nedenle büyük ilgi görür. Uzun süreli seyahatlerde programınızı bölmekle, lensinizi temizlemekle uğraşmazsınız. Lens değişimleri haftalık oldu için endişe edecek herhangi bir durum yoktur. Yaşam stilleri itibari ile belli bir çizgide olmayan, sık yolculuk yapan ya da düzenli olarak her gece aynı saatlerde eve dönemeyen kişiler için uzun süreli lensler büyük fayda sağlar. Dahası lens temizlemek gibi zaman ve enerji alan bir eyleme gerek duyulmaz. Bunun dışında askeri personeller de uzun süreli lenslerden sıklıkla faydalanır. Görece daha az hijyenik olan ortamlarda bile bu lensler sorunsuz olarak kullanılır. Diğer yandan acil servislerinde nöbete kalan kişiler, iş yaşamlarındaki tempo itibari ile uzun süreli lensleri kullanmak durumundadır. İki gözle görüşte bazı problemler yaşayan insanlar için bu lens türü tavsiye edilir. Yüksek düzeyde odak kırılması olan hastalar, göz tembelliği problemine sahip olanlar için hekimler bu lensi özüm olarak sunabilir. Yukarıda da dediğimiz gibi lens kişisel tercihlerinizle yönelebileceğiniz bir tür aksesuar değildir. Her türlü lens kullanımınız hekim kontrolü içinde gerçekleşmek durumundadır. 

Riskleri de Bulunuyor

Uzun süreli lenslerin artıları kadar bazı dezavantajları da söz konusudur. Bu tip lenslerin en ciddi riski uzun vadede sizi körlüğe götürebilecek kadar ciddi enfeksiyonlar barındırabilmesidir. Tabi bu elbette çok düşük bir risk bile olsa belirtilmesinde fayda vardır. Gözde yer ala kan damarları oksijene her daim muhtaçtır. Bu nedenle bir zaman sonra bunu alamadığında arık yavaş yavaş göz bebeğine doğru kaymaya başlar. Bu da daha fazla iltihaplanma ve tahriş demektir. Elbette bu potansiyel riskleri minimize etmek tamamen size kalmıştır. Risklerden uzak kalmak adına uzun süreli lensleri fırsat bulduğunuz ölçüde ara ara çıkarmaya gayret edin. 

Doktorunuzla Beraber Hareket Edin

Bu lensleri özel ve zorunlu durumlarda hiç çıkarmadan kullanın; ama bunu gerektirecek çok özel bir durum yoksa, lenslerin gözde gece vakitlerinde durması anlamsız olabilir. Lenslerinize dokunacaksanız bunu mutlaka ellerinizi yıkadıktan sonra yapın. Duma ve benzeri atmosferlerde yer almayın. Kullanım süreleri geçmiş olan lensleri asla kullanmayın ve hiç düşünmeden atın. Uzun süreli lens seçimlerinde doktorunuzla beraber istişare yapmayı ihmal etmeyin.

LENS MARKALARI {{item.BrandName}} LENS KATEGORİLERİ Şeffaf Lens Renkli Lens Toric (Astigmatism) Lens Multi-Focal Lens Lens Solüsyonu Sert Lens Ürünleri Lens Aksesuarları LENS ÜRETİCİLER {{item.ManufacturerName}} ŞİRKETİMİZ Hakkımızda KVKK Bilgilendirme Metni Bize Ulaşın Orjinal Lens Garantisi Sık Sorulan Sorular Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası Çerez Politikası İade İşlemleri Click for International Orders Mobil Uygulamalarımız LENSAL HESABIM Üye Girişi Yeni Üyelik MÜŞTERİ HİZMETLERİ mdi-phone 0 212 555 5367 (LENS) mdi-emailMESAJ GÖNDERİN PAZARTESİ - CUMA | 9:00 -12:30 / 13:00 – 17:30 BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ

NEXTPLUS ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

QNB Finansbank
IBAN: TR69 0011 1000 0000 0071 3445 12
İndirimlerden Haberdar Ol! KAYIT OL
2002 - 2024 LensAl.com® OPTİK | Optisyenlik Müessesesi Ruhsat No: Hazırlanıyor Kredi kartı ile ödeme